Home Contact Website overzicht

Vroenhof 22 Valkenburg

Royale vrijstaande woning met garage /werkplaats.
Prijs op aanvraag

 

Deze enorme vrijstaande woning is gelegen in Houthem behorende tot de gemeente Valkenburg aan de Geul en slechts 6 km verwijderd van het centrum van Maastricht.
Aan deze doorgaande weg van Valkenburg naar Meerssen is ook het gerenommeerde
“ Chateau St. Gerlach “ gelegen.  Dat ook Houthem deel uitmaakt van de rijke Limburgse geschiedenis behoeft daarom geen betoog. 
Op een afstand van minder dan 800 meter kronkelt de Geul door het landschap.  Omgeven door het groen en uitgenodigd door de stad, kortom een zeer bijzondere plek.

Het woonhuis is gelegen op een perceel van  1.230 m2 en biedt veel privacy.  Vanaf de weg loopt een oprit schuin omhoog langs het huis en deze eindigt aan de grote garage/ loods van ruim 90 m2,
voorzien van een rol-poort, water en elektra.
Naast en voorbij deze garage is de grote tuin gelegen.  De tuin is rondom afgezet met struiken en coniferen  ook staan er een aantal mooie bomen.
Aan het huis achterom  vindt u bovendien een deels betegeld en deels beklinkerd terras van 30 m2 , ook afgeschermd door coniferen.
Aan de voorzijde van het huis een voortuin, welke iets hoger is gelegen dan de straat.
Deze woning heeft een inhoud van ruim 820 m3.  De entreehal is centraal gelegen op de begane grond. Van hieruit heeft u toegang tot de keuken, de bijkeuken, het toilet en het trappenhuis.
De afwerking in beukenhout herinneren aan het oorspronkelijke bouwjaar, 1957. Een vaste trap leidt naar de kelder, hier bevinden zich een grote provisieruimte 11 m2 en de stookruimte 6 m2.

De L-vormige woonkamer van 36 m2 is voorzien van een mooie essenhouten vloer en door de grote raampartij oogt de woonkamer helder en licht.
De keuken van 21 m2 is voorzien van een Atag gaskookplaat , een combi – magnetron, een Pelgrim koelkast, een kunststof werkblad met RVS spoelbak, de verschillende lades en kasten completeren het geheel.
De tuinkamer van 11 m2 geeft zicht op het terras en tuin en is aansluitend aan de keuken gelegen.
Op de verdieping bevinden zich 4 ruime slaapkamers, voorheen 5, respectievelijk 21 m2, 10 m2,
21 m2 en 19 m2.  De slaapkamers gelegen aan de voor en achterzijde van het huis beschikken tevens over een balkon.  De hal op de verdieping geeft ook toegang tot de geheel betegelde badkamer van
4 m2  met ruime douchecabine en wastafel, er bevindt zich tevens een tweede separate toilet.
Vervolgens komt u via een vaste trap op de zolder met een oppervlakte van 60 m2 en op het hoogste punt een hoogte van 3 meter. Zowel de voor als achterzijde zijn voorzien van ramen.

De huidige eigenaar woont hier bijna dertig jaar. Hij raakt nu op een leeftijd waarbij het onderhoud van de woning en de tuin iets te veel worden. In de jaren dat hij er woont heeft hij kosten nog moeite gespaard om de woning in een opperbeste conditie te houden. Ons inziens is hij hier uitstekend in geslaagd.
Nu wordt het echter tijd voor nieuwe bewoners, mensen die met plezier de tuin weer in puike staat brengen, wellicht iets willen moderniseren, misschien wel een mooi zwembad willen aanleggen in de grote tuin. Een groot gezin, huisdieren, praktijk aan huis, liefhebbers die graag knutselen aan hun fiets, motor of oldtimer, er is plaats genoeg voor iedereen.
Wellicht is uw belangstelling gewekt en mogelijk  wenst u nog meer informatie. Die informatie geef ik u met alle plezier. Een nog betere indruk van het pand krijgt u vanzelfsprekend tijdens een bezichtiging, ik nodig u dan ook van harte uit.

Met vriendelijke groet,  Ger Vangangelt – Makelaar


 


Virtual Partners